Alles leren over de ondernemingsraad

Standaard

Zonder communicatie kun je geen gesprek voeren. Bij bedrijven zijn gesprekken op elk gebied van noodzaak, want zonder deze gesprekken kunnen er geen afspraken gemaakt worden. Dan loopt de boel uit de hand natuurlijk, en dat wil je als bedrijf niet. Het is van belang dat iedereen deze gesprekken kan en durft te voeren, om de betrokkenheid van iedereen te garanderen.

Ondernemingsraad training

Een manier om dit te bereiken is het starten van een OR training, ofwel ‘ondernemingsraad training’. Hierbij leer je functioneren in een ondernemingsraad, zoals de naam al wel verklapt. Deze ondernemingsraad speelt een zeer belangrijke rol binnen een bedrijf, en is zelfs verplicht wanneer het bedrijf meer dan vijftig werknemers heeft. Dit is verplicht dankzij de Wet op Ondernemingsraden (WOR).

OR training

De training bestaat uit verschillende gedeeltes. Het begint met een voortraject, waarbij een vragenlijst over de OR-training een grote rol speelt. Deze vragenlijst zorgt ervoor dat het juiste traject wordt aangeboden voor jouw bedrijf. Er zijn verschillende trainingen, en elke training is anders. Na deze vragenlijst kan de training pas echt beginnen.

Functioneren van de ondernemingsraad

Je leert tijdens de training in drie dagen tijd alles over hoe een ondernemingsraad functioneert. Wat bijvoorbeeld het nut is van een ondernemingsraad, en in welke mate beïnvloedt het het personeelsbeleid binnen jouw bedrijf? Kort samengevat leer je de antwoorden op deze vragen, en leer je op deze manier meer over de ondernemingsraad.

Zo heeft de ondernemingsraad verschillende rechten en plichten. Deze krijg je allen te horen tijdens de training. Daarnaast leer je ook erg veel over bestuurskunde en recht. Dus zelfs wanneer participeren in de ondernemingsraad niet voor jou is weggelegd, leer je toch waardevolle stof.