Communiceren met mobilofoons

Standaard

Dat communicatie binnen een bedrijf belangrijk is, is iets wat voor iedereen wel duidelijk is. Collega’s moeten goed met elkaar kunnen communiceren om overleg te plegen of om werkzaamheden gedaan te krijgen. Hierbij is een goed communicatiemiddel van belang. Mobilofoons worden bij veel bedrijven gebruikt om op een gemakkelijke manier te converseren tussen medewerkers in een bedrijf. In deze tijd waarin er veel digitale middelen beschikbaar zijn om te communiceren, biedt het gebruik van dit communicatiemiddel juist veel voordelen. Deze blog vertelt je welke voordelen er zijn.

Wat te doen zonder goed bereik?

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om eenvoudig boodschappen over te dragen van collega naar collega of van afdeling naar afdeling. Denk hierbij aan de vele opties die smartphones en het internet ons bieden. Een WhatsAppbericht is binnen een aantal seconden al gestuurd en met een paar tikken op het touchscreen kan je iemand al telefonisch bereiken. Toch werkt dit niet in alle gevallen op de werkvloer. Sommige bedrijfspanden bieden geen goed bereik, waardoor deze digitale middelen niet voldoende zijn wanneer er snel gecommuniceerd moet worden. Deze bedrijven hebben bijvoorbeeld te maken met zeer dikke betonnen muren en vloeren. Dit zorgt dan voor ruis tussen de zender en de ontvanger. Wanneer er zich noodsituaties voordoen, zullen medewerkers elkaar toch op snelle voet moeten kunnen bereiken. In dat geval worden er vaak mobilofoons gebruikt.

De mogelijkheden van mobilofoons

Mobilo- en portofoons bedrijven bieden bedrijven waarbij sprake is van een zeer slecht bereik de mogelijkheid om medewerkers toch goed te kunnen laten communiceren. Veel organisaties maken dan gebruik van mobilofoons. Er kan dan gemakkelijk en snel worden gecommuniceerd tussen verschillende afdelingen en tussen medewerkers. Met name overheidsinstanties als de brandweer en ambulances maken hier graag gebruik van. Ook bedrijven waar bewakers werkzaam zijn, worden ze gebruikt. Bij noodsituaties waarbij BHV’ers snel moeten worden ingelicht kan de mobilofoon ook zeer bruikbaar zijn.