Een goed advies dat goud waard is

Standaard

Mijn zwakke plek werd bijna mijn ondergang

Als ondernemer weet ik precies waar ik het over heb wanneer ik spreek met collega’s over zaken doen. Je werkt dag en nacht om deadlines voor je klanten te behalen en daarnaast doe je werkelijk alles om je klanten te behagen. Je komt haast niet toe aan één van de belangrijkste zaken van het runnen van een eigen bedrijf; het versturen van de facturen voor de geleverde diensten. Ik mag dan ook wel zeggen dat dit echt mijn zwakke plek is. Ik ben heel goed in staat om te functioneren onder tijdsdruk maar de boekhouding is iets waar ik niet echt van houd. Deze zwakke plek in mijn bedrijf dreigde na een jaar of wat mijn ondergang te worden. Ik kon geen nieuwe opdrachten meer aannemen omdat de oude nog niet waren betaald. Ik stond aan de rand van een faillissement van mijn eigen bedrijf waar ik met hart en ziel voor werkte.

Een mailtje wat mijn leven veranderde

Toen ik in gedachten verzonken achter mijn computer zat stuurde een collega ondernemer mij een mailtje toe. Het was een mailtje van BMK debiteurenbeheer. Dit is een bedrijf wat ondernemers zoals ik die hun tijd liever niet verdoen aan de boekhouding helpt om facturen te versturen. Daarnaast helpt men ondernemers om die facturen te innen wanneer het allemaal niet helemaal vanzelf gaat. De schellen vielen mij van de ogen; ik zag het ondernemen weer zitten. Ik besloot voor een periode gebruik te maken van de diensten van dit bedrijf en het wonder geschiedde; mijn facturen werden op tijd verstuurd en de betalingen bleven niet achter. Nu, een ruime periode later, ben ik de collega die mij dit mailtje stuurde nog altijd dankbaar. Het goede advies bleek goud waard, dus ik geef het graag door aan jou.