Fris je kennis van de beveiliging op

Standaard

Werk je als beveiliger? Dan dien je regelmatig je kennis bij te spijkeren omdat er nog wel eens wat verandert in de wetgeving op dat gebied. Zo is er op het gebied van inbraakbeveiliging het een en ander veranderd in 2017 en je wilt daar als monteur natuurlijk wel van op de hoogte zijn zodat je volgens die normen kunt en wettelijk gezien mag werken.

MBV of TBV vereist

Voor een opfriscursus op dit gebied kun je terecht bij Kenteq. Zij verzorgen een opfriscursus MBV TBV. MBV staat voor Monteur Beveiliging en TBV voor Technicus Beveiligingsinstallaties. De opfriscursus is bestemd voor mensen die reeds werken in deze sector en in het bezit zijn van een diploma MBV of TVB. Een MBO denkniveau is ook vereist.

Inhoud van de opfriscursus

In de opfriscursus ligt de nadruk op de veranderingen die recent zijn aangebracht op beveiligingsgebied. Hierbij kun je denken aan de nieuwe regelgeving waarin onder andere gekeken wordt naar kwaliteitsbewaking in de beveiliging, de nieuwe begrippen en regels die op dat gebied zijn gaan gelden en wat voor soort certificaten je kunt behalen om in dit vakgebied te kunnen werken. Ook oefen je zelf om te kunnen bepalen wat de risico’s zijn bij een bepaalde woning.

Wat kun je allemaal na het volgen van de cursus?

Om altijd goed op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen in de regelgeving is het zeker zinvol met regelmaat een opfriscursus te volgen. Als je deze met succes hebt afgerond ontvang je een certificaat en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen deze sector, zoals de Verbeterde Risico Klasse Indeling (VRKI). Hiermee kun je op de juiste manier bepalen wat de risico’s zijn bij bepaalde woningen en bedrijven als het gaat om inbraakbeveiliging en er een oplossing voor zoeken als er iets niet in orde is.