Hoe veilig is jouw onderneming?

Standaard

Veiligheid is belangrijk voor ondernemingen. In sommige sectoren is een goede beveiliging zelf noodzakelijk om zijn werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiƫle instellingen, luchthavens en evenementen. Volgens de Arbo-wet in Nederland ben je als werkgever verplicht te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Voldoet jouw bedrijf aan deze eisen? Om er zeker van te zijn dat jouw onderneming veilig is en aan de eisen voldoet kan een beveiligingsbedrijf ingeschakeld worden. De marktleider in deze sector is G4S safety solutions. Zij bieden een totaalpakket voor beveiligings- en veiligheidsoplossingen voor je onderneming.

Veiligheidseisen

De Arbo-wet stelt verschillende veiligheidseisen aan bedrijfspanden. Deze moeten nageleefd worden om je werkomgeving zo veilig mogelijk te maken of houden. Enkele eisen zijn bijvoorbeeld voldoende nooduitgangen, vluchtwegplattegronden en veiligheidspictogrammen. Daarnaast moeten er minimaal een aantal bedrijfshulpverleners in het pand aanwezig zijn. Deze zogenoemde BHV-ers hebben een cursus gedaan. Door deze cursus weten zij hoe ze zo snel mogelijk het pand kunnen ontruimen in noodgevallen. Ook zullen zij een kleine brand kunnen blussen. Daarnaast zijn er verschillende producten welke voldoende in het pand aanwezig moeten zijn zoals brandblussers, rookmelders, PBM en AED apparatuur.

G4S safety solution

Naast dat het verplicht is je aan bovengenoemde wetten te houden wil je zelf waarschijnlijk ook de beste veiligheidsoplossingen voor je werkplek. Hiervoor kun je gebruik maken van de diensten van G4S safety solution. Buiten de verplichte veiligheidsoplossingen denken zij met je mee over alle vraagstukken omtrent veiligheid. Zij hebben hiervoor specialisten in dienst voor alle verschillende bedrijfssectoren. Een financiƫle instelling zal bijvoorbeeld andere beveiliging nodig hebben dan een winkel. Daarnaast bieden zij verschillende cursussen en opleidingen om de veiligheid van je onderneming te verbeteren. Jij en je medewerkers kunnen bij bijvoorbeeld een BHV en EHBO-cursus volgen. Het is belangrijk dat er altijd mensen aanwezig zijn die deze cursus hebben gevolgd. Zij weten hoe ze moeten handelen in geval van noodsituaties op de werkvloer.