Maak kennis met boekhouden

Standaard

Wil je graag werken als boekhouder of kom je in je functie als administratief medewerker ook regelmatig in aanraking met boekhoudkundige zaken waar je graag wat meer vanaf zou willen weten? Kies er dan voor eerst een goede opleiding te volgen op dat vakgebied.

In de klas en zelf studeren

Bij Fabius opleidingen kun je een opleiding volgen om de basiskennis van het boekhouden (BKB) onder de knie te krijgen. Je hebt geen speciale vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen. De cursus zelf bestaat uit 10 lessen van 3 uur die je samen met de medecursisten kunt volgen in een klas. Daarnaast maak je thuis je huiswerk en bereid je je voor op het examen dat aan het einde van de opleiding wordt afgenomen. Hoeveel tijd je aan het werk thuis besteedt verschilt per persoon maar gemiddeld is dit zo’n dagdeel per week.

Wat leer je van boekhouden?

De opleiding BKB bereidt je voor op de praktijk zodat je nooit met je mond vol tanden komt te staan als het over boekhouden gaat. Er komen diverse onderdelen in aan bod waaronder het maken van grootboekrekeningen en balansen, het bijhouden van de administratie en belastingzaken. Als je de opleiding met succes afsluit kun je ervoor kiezen om met het diploma op zak op zoek te gaan naar een leuke baan. Veel mensen kiezen er echter voor om zich nog verder te specialiseren en volgen daarvoor een vervolgcursus zoals Praktijkdiploma Boekhouden of Calculatie.

Meer kans met een diploma

Als je liever meteen aan de slag wilt gaan in de boekhoudsector kun je er natuurlijk altijd voor kiezen een baan te zoeken. Met het behaalde diploma maak je meer kans op een goede baan omdat werkgevers altijd op zoek zijn naar goed geschoold personeel.