Redt levens met een BHV cursus

Standaard

Bedrijfshulpverlening zegt je misschien niet zoveel. Het is echter wel zo dat in de arbowet is vastgelegd dat je als ondernemer verplicht bent om altijd minimaal één gecertificeerde bhv’er op de werkvloer aanwezig te hebben. Zelfs als eenmanszaak die klanten of bezoekers over de vloer krijgt moet je aan de bhv verplichting voldoen. Het volgen van een BHV cursus stelt jou en je medewerkers in staat om levens te redden je weet hoe je bij brand en/of andere calamiteiten moet handelen.

Kies voor een tweedaagse BHV cursus

De ervaren opleiders van G4S leiden je in twee dagen op tot een gecertificeerde bhv’er. In de BHV cursus leer je door middel van praktische oefeningen verschillende vaardigheden die je nodig hebt om in noodsituaties adequaat te kunnen handelen. Blus een brandje, verleen eerste hulp en ga over tot een vlotte ontruiming van het bedrijfspand. Door situaties zo echt mogelijk na te bootsen leer je van een BHV cursus voornamelijk ook om helder na te blijven denken. Je bent het aanspreekpunt voor de hulpdiensten en zorgt voor een goede communicatie. De tweedaagse cursus wordt afgesloten met een praktijkexamen en een BHV certificaat.

Hou je kennis up-to-date

Je brengt niet dagelijks je kennis in de praktijk. Om je vaardigheden bij te houden is een BHV certificaat maximaal 2 jaar geldig. In de tussenliggende tijd volg je meerdere herhalingscursussen en verdiep je je kennis en vaardigheden. Door regelmatig op herhaling te gaan ben je in staat om snel te reageren als zich een noodsituatie of bedrijfsongeval voordoet en red je mensenlevens. Je oefent tijdens de herhalingslessen onder meer het reanimeren en het gebruik van een AED apparaat. Alleen door te blijven oefenen hou je de geleerde vaardigheden bij en kun je ze in de praktijk op een juiste manier toepassen. Herhalingscursussen duren meestal één dag.